Geweldig interactief NFT-kunstwerk toont de effecten van het sponsoren van kinderen

Iedereen die een kopie van de NFT in zijn bezit heeft, zal deze zien veranderen als de Bitcoin-donaties binnenkomen.

Een voormalige baseballspeler heeft een niet-schimmelend, tijdgevoelig kunstwerk gemaakt waarmee cryptohouders Bitcoin kunnen doneren om twee Afrikaans-Amerikaanse jongens in staat te stellen hun dromen te vervullen.

Volgens een vertegenwoordiger van de kunstenaar, voormalig Tampa Bay Rays speler Micah Johnson, zal Async Art vanaf 29 oktober een NFT kunstwerk beschikbaar stellen. De Corona Millionaire NFT is geprogrammeerd om de effecten te laten zien die Bitcoin (BTC) donaties zullen hebben op de twee kinderen, vertegenwoordigd door een deur die elk jaar breder opengaat.

Elk jaar zal op de respectieve verjaardagen van de jongens een BTC QR-code verschijnen die alle NFT-houders de opdracht geeft een „Bitcoin-verjaardagsbijdrage“ te leveren om hen te helpen bereiken wat ze willen zijn wanneer ze opgroeien.

Het kunstwerk is voorzien van een deur tussen een astronaut – de droombaan van veel kinderen – en de twee jongeren

Het verandert zelfs van dag naar nacht. Wie een exemplaar van het NFT koopt, kan de digitale kunst in real time voor alle houders aanpassen, want elke donatie zorgt ervoor dat de deur iets wijder opengaat.

Het project stelt dat het alle BTC-donaties zal opslaan in een hardware portemonnee en een papieren portemonnee, en ze zal afleveren op de 18e verjaardag van de jongens, ongeveer 11 jaar vanaf nu. Hun beelden zullen ook op dat moment uit het NFT verdwijnen, zodat hun dromen in vervulling gaan.

Johnson’s woordvoerder zei: „De missie van dit werk begon met het eenvoudigweg willen versterken van de twee jongeren door ze zichzelf te laten zien in high-art, maar veranderde al snel in een belangrijke use-case voor Bitcoin in de zwarte gemeenschap“.

„[Micah] Johnson verlicht nieuwe en innovatieve middelen om kunst en blokketentechnologie te combineren om te laten zien hoe Bitcoin een bevrijdend alternatief financieel systeem kan bieden aan de zwarte gemeenschap, die berucht is om het slachtoffer te zijn van een racistisch en onderdrukkend banksysteem.“

Velen in de Afrikaans-Amerikaanse gemeenschap hebben Bitcoin ingeroepen te midden van protesten rond schietpartijen door de politie. Isaiah Jackson, auteur van het boek Bitcoin en Black America, verklaarde dat hij gelooft dat zwarte mensen in de Verenigde Staten grotendeels geen gebruik hebben gemaakt van cryptocurrency om te proberen financiƫle autonomie te bereiken.