„Käännekohta“ tapahtui vihdoin, mutta vain kaivostyöläiset juhlivat.

Ethereumin kertyneet palkkiot vuonna 2020 ylittävät Bitcoinin ensimmäistä kertaa
Ethereumin (ETH) kaivosyrityksille vuodelle 2020 maksetut kumulatiiviset transaktiomaksut ovat nyt lähes kaksinkertaistaneet Bitcoin (BTC) -maksut, mikä merkitsee 276 miljoonaa dollaria 146 miljoonaan dollariin verrattuna.

Coinmetricsin julkaisema kaavio toi esiin, kuinka Ethereumin hinnat nousivat jyrkästi vuoden loppupuolella, samaan aikaan Compound-tunnusten lanseeraamisen kanssa. Ethereumin kumulatiiviset 2020-kurssit vastasivat Bitcoinia 12. elokuuta ja jatkoivat sitten uskomatonta nousua.

Lähde: Coinmetrics
Tosiasia merkitsee selvää muutosta aiempien vuosien transaktioprosenttien kehitykseen, jossa Bitcoin hallitsi yleensä laajaa marginaalia minkä tahansa muun verkon yli. Vuonna 2019 Bitcoin tuli viidestä yhteen johtoon samassa vertailussa.

Cointelegraph julkaisi aiemmin, että Ethereum alkoi kirjata korkeampia päivämaksutuloja kesäkuussa. Kun aktiivisuus kasvoi ja keskimääräinen transaktioprosentti sen kanssa, kokonaistuotot alkoivat nousta taivaalle. Elokuun ja syyskuun välisenä aikana Ethereum alkoi rikkoa ennätyksiä ja muuttui nopeasti käyttökelvottomaksi joillekin osallistujille.

Syyllinen on todennäköisesti hajautetun rahoituksen ja tuotonviljelyn puomi, vaikka vakiomallien siirrot ja jotkut oletetut Ponzi-järjestelmät muodostavat myös merkittävän osan Ethereumin lohkotilan käytöstä.

Tämänhetkinen tilanne todennäköisesti heikkenee jonkin verran DeFin euforian vakiintuessa samalla tavalla kuin yleisillä salamarkkinoilla tapahtui vuonna 2018.

On mielenkiintoista huomata, että Ethereum-maksun tuotot ovat ylittäneet hetkellisesti lohkopalkkiot muutaman päivän erityisen vilkasta toimintaa viime kuukausina. Kaiken kaikkiaan korot ovat nousseet tasaisesti yli 10 prosenttiin koko liikkeeseenlaskusta toukokuusta lähtien – raja, joka on saavutettu vain muutaman kerran valuutan historiassa.

Lähde: Coinmetrics
Tämä voi olla erityisen arvokasta ETH: n haltijoille, kun otetaan huomioon EIP-1559-ehdotus, jolla pyritään ottamaan käyttöön palonlähde. Vaikka toteutuseritelmät tarkoittavat, että korkean aktiivisuuden aikoina saattaa silti olla tarjoussotoja, jotka hyödyttävät kaivostyöläisiä, korkea aktiivisuus voi vähentää merkittävästi todellista päästömäärää.

Bitcoinille transaktiomaksujen korottaminen nykyisen ongelman kattamiseksi on ratkaisevan tärkeää sen pitkän aikavälin tulevaisuuden kannalta, koska lohkopalkkiot lopulta vanhenevat. Viimeisten kahden vuoden kryptovaluuttatila on kuitenkin alkanut erottua Bitcoin-keskeisistä stablecoiinien ja DeFi: n käyttötapauksista. Vaikka bitcoinien käyttö on edelleen korkea, hallinnan menettäminen muille lohkoketjuille voi olla katastrofaalista pitkän aikavälin näkymillesi.